lördag 19 mars 2016

Malaysia

Tre flyg senare landade vi i Kuala Lumpur, Malaysia. Vi hade räknat lite fel på tidsskillnaden (jag, Hannes) och trodde vi skulle landa på kvällen, och därför höll vi oss vakna under flygningen. Nu visade sig att jorden snurrat annorlunda än jag tänkt och vi landade på förmiddagen :-) Vi tog in på hotel Melange i stadsdelen Bukit Bintang. Stället drivs av en trevlig indier, han hade kollat in Malle på Facebook efter att vi bokat och kände igen henne när vi anlände. Hotelet var finfint och de olika våningsplanen hade olika stilar. Vårt plan gick i vitt, bara vitt vitt vitt. Vi höll ut till eftermiddagen innan vi slocknade och vaknade på kvällen. Vi har vridit till vår dygnsrytm fullständigt. Vi gav oss ut för att hitta middag. Gatorna runt omkring är fulla av restauranger som har sina kök på trottoaren och uteserveringen på gatan. Endast en smal fil finns kvar för bilar och människor att ta sig fram på. 


På flyget hittade vi en mycket intressant broschyr om vad Han respektive Hon behöver i sitt ultimata resekit. Hon behöver exempelvis ingen tandborste i sitt...
Vårt våningsplan gick i vitt. Allt, allt var vitt.
Någon mer som får Twin peaks- flashbacks?!

Present från hotellet för att fira apans år.
Gatukök, på riktigt.

Mer mat!

Mycket goda fiskbullar.

Finfina grejer som du kunde välja att få kokta eller grillade. 

God cocktail som vi inte har en aning om vad den innehöll förutom majs och röda bönor. Baren hette i all fall Opium.
 Vi inledde vårt undersökande av KL med att åka upp i Menara Tower (420 m). Tornet är inte särskilt känt, Petrona Towers har tagit all uppmärksamhet. Men utkiksplanet är hela 350 m upp och du får gå ut i "friska" luften. Innan vi fick åka upp var vi tvungna att skriva på ett papper där vi lovade att inte hoppa. Undrar vad de gör med folk som bryter mot kontraktet. KL är enormt stort. Staden bredde ut sig så långt vi kunde se och över allt skyskrapor, hundratals skyskrapor.

Kontraktet där jag lovar att inte hoppa utför Menara Tower. 

Malle spexar med Petrona Towers från utkiksdäcket på Menara Tower.

Mer spex 350 m upp i luften.

Stjärnfruktsjuice! Första gången vi fått det, oj vad gott!

Väldigt goda grillspett från ett gatukök.

Du får välja vilka grillspett du vill ha och sedan kan du koka dem eller grilla dem. Det fanns allt möjligt, fiskbullar, grodor, kyckling, krabba och en massa annat.


Det kändes som nästan varje kvarter hade ett shoppingcenter. Här spanar Malle ut över det enorma köpcentret i bottenplanen på ett av tvillingtornen. 

Vi testade på framtids-sushi. Maten beställdes via pekskärmen och levererades på traversen. "Tyvärr" var det ingen robot som lagade maten utan vanliga människor.  

På vägen upp i Petrona Towers fick vi förhållningsorder av ett hologram. Ett icke-interaktivt hologram för hon vägrade svara på frågor.

Utsikt över KL från 375 m.

Det "andra" tornet med Menara Tower i bakgrunden.

Hör uppe var vi. 

Vi hittade en fantastisk bokaffär i köpcentret under ett av tornen. Jag frågade om de möjligen hade någon bok om elektronik. Jodå, fyra hyllor har vi. :-) 
Medan vi var i KL inträffade det kinesiska nyåret. En tredjedel av befolkningen är kineser i KL. Det här bli festligt tänkte vi och vart kan man bättre fira in det nya året än i Chinatown? Sagt och gjort, vi flyttade till Chinatown, dagen före nyåret. Det kändes lite sömnigt men de vilar säkert bara upp sig och laddar inför morgondagens stora festligheter tänkte vi. Men på nyårsafton var stadsdelen helt tom, många ställen höll stängt och vi hörde bara några smällare. Ingenting, ingen fest alls! Vi frågade och fick veta att det kinesiska nyåret firar man med sin familj så alla har åkt hem... jaha, man lär sig.
Glassprovning, lychee-frukt. 4/5.

 Sista dagen i KL hittade Malle en musikal, MUD. Den handlar om KLs historia från det att staden bara var några hus där två floder flyter samman (Kuala) och mest bestod av lera (Lumpur). KL byggdes upp snabbt när guld hittades, sedan brann staden ner och byggdes upp igen. Därefter spolades hela staden bort i en översvämning för att sedan byggas upp igen. Vi var bara 8 st i publiken och det var 15 personer i ensemblen. Men jädra vad bra de var, väldigt underhållande. Plötsligt drog de upp Malle och två till från publiken för att hjälpa till med musiken under ett av numren. Interaktiv musikal :-). Ganska läskigt tycker jag. Senare fick vi båda hjälpa till att langa vattenhinkar under sångnumret som beskrev den stora branden. I sista scenen var alla 8 från publiken upp och dansade inför en helt tom teater med 500 sittplatser.  
Musikal!

Ganska tomt i salongen, men vad gör det när Malle är där?

Malle hjälper till med musiken till ett av numren. 

Vi tackar publiken. Succé!

Den här bilden är till min bröder Jakob och Simon. Där ser ni tydligt min längd, mätt med ultraljud. Mätutrustningen såg mycket tillförlitlig ut.

6D-bio. Det ni! Tror den 6e dimensionen var att du fick lite vatten sprutat i ansiktet ibland.

Malle skaffade sig ny ögonfärg. Vi har sett många med olika mönster och färger på ögonen. 

Sista kvällen avslutade vi med grillfest på gatan.



I morgon flyger vi vidare, inte så långt den här gången. Nu är det kanske dags för lite sol och bad, men viktigast av allt. Mer god mat!

1 kommentar:

  1. Härligt inlägg! Vi saknar ET (låter bli att ändra den felskrivningen! :). Vi är mitt uppe i flytten. Imorgon lämnar vi lägenheten på riktigt. Kramar! Martin

    SvaraRadera