söndag 6 december 2015

En tvåa i Addis Abeba.

När vi skulle checka in på flygplatsen i Zanzibar undrade de om vi redan hade bokat hotell för den långa väntetiden på 13 timmar i Addis Abeba. Jag började fundera på om de menade att vi MÅSTE bo någonstans under transittiden. Typ att vi inte fick sova på flygplatsen. Jag googlade lite på flygplatsen för att få mer klarhet. Av det jag hann läsa tyckte samtliga resenärer som bemödat sig att skriva omdömmen så illa om flyglatsen i Etiopien att de avrådde folk att i överhuvudtaget sätta sin fot där. Precis innan vi gick på flyget ropade personal efter Karl och Emma from Sweden (Iran-flashbacks haha). Våra förstanamn är verkligen ursvenska.
Varsinn hotellvoucher i handen och vi kunde gå på dreamlinern som stod och väntade på oss. Väl framme efter en nedstigning vid Kilimanjaro airport, klev vi av i Addis Abeba. Direkt mötte Etiophian Airways upp oss och guidade oss igenom transiten där vi fick transitvisum. Vi behövde inte ens köra vårt handbagage genom scannern, som kabinpersonalen blev tvungna till. Efter det blev vi ledda till en bil som körde in mot staden. Det märks att staden ligger högre upp, termometern visade på ca 17 grader när vi steg ut. Lite skillnad mot Zanzibar där vattnet var ca 36 grader. En kort stund senare svängde vi in på en mindre gata där inga riktiga gatulysen fanns och sedan ytterliggare en ännu mindre gata där det endast såg ut att finnas halvt färdigbyggda huskroppar. Plötsligt stannar bilen vid en ingång. Där inne dinglar kristallkronor och allt ser tjusigt ut. Vi skrattar när vi åker hissen upp till rummet vi får tilldelat oss, vi skojar om att de lagt allt krut på fasaden och lobbyn, och att vi kommer att få bo i ett råtthål.
När vi öppnar dörren visar det sig att vi fått en tvårumslägenhet. Med kök. Och bar. Och två balkonger! Hemma äger vi ingen tv-apparat, här finns till och med två. Efter att ha synat och testsuttit alla vinklar och vrår gick vi ner och åt middagsbuffé i restaurangen. Innan vi blir upphämtade av flygbolaget imorgon kommer vi ha fått frulle också!  Jodå, livet leker. Bra flygbolag det där Etiophian Airways. Om du har mer än 8 timmars väntan på ditt anknytningsflyg får du allt det här.







1 kommentar: